Autonhoito Jamine osaa pesupalvelut ja lisävarusteet

Autohoito Jamine Oy:n yrittäjä Jari Vartianen on kokenut alan ammattilainen, joka tietää miten autoa kannattaa hoitaa Suomen vaativissa ilmasto-oloissa. Yrittäjäksi Vartiainen päätyi monen mutkan kautta, mutta kuitenkin aina alalla toimien.

Kuinka päädyit autonhoitoyrittäjäksi?

Muutimme aikoinaan töiden perässä pääkaupunkiseudulle. Pääsin autopesulaan töihin, ja siitä se sitten alkoi. Ei ole tarvinnut vaihtaa alaa. Aluksi kiersin muutaman vuoden pesemässä eri autoliikkeiden autoja. Opin alan kokeneilta konkareilta autofiksauksen salat ja kuinka kiillotuskonetta käytetään. Olin muun muassa Toyotalla ja Metro-Autossa. Lisäksi olen tehnyt töitä esimerkiksi LänsiAutolle ja Automaalle.

Entä milloin Jamine Oy perustettiin?

Oman osakeyhtiön perustin vuonna -95. Toimipisteitä meillä oli parhaimmillaan kolmekin kappaletta pääkaupunkiseudulla. Nyt olemme keskittäneet kaikki toiminnot tähän Akseli 1:n pisteeseen. Meitä on täällä kolme täyspäiväistä työntekijää ja yksi osa-aikainen. Laskin juuri, että koko urallani yritykseni kautta on mennyt jo 60-70 tuhatta autoa läpi.

jamine-kuva-2

Mitä ovat keraamisen kestopinnoitteen edut?

Jos olet hankkinut auton, niin siitä kannattaa pitää huolta. Kestopinnoitettua autoa ei tarvitse olla jatkuvasti vahauttamassa. Esimerkiksi Korrekilla on kolme eri versiota, joiden kestot ovat 1-5 vuotta. Keraamista kestopinnoitetta ei saa pesemällä pois, se lähtee sitten hitaasti kulumalla. Se on kemikaalikestoinen.

Kestopinnoite antaa autolle syvän ja pitkäkestoisen kiillon sekä suojaa maalipintaa tehokkaasti kulumiselta. Käsitelty pinta hylkii voimakkaasti mm. vettä, likaa ja öljyjä. Se suojaa auton maalipintaa tiesuolalta.

Mitä pesu- ja puhdistuspalveluja Jamine tarjoaa kuluttajille?

Kysytyimpiä ovat auton käsinpesut ja vahaukset. Teemme myös paljon pinnoitteita. Käsittelemme autoja esimerkiksi Korrekin ja Carpron kestopinnoitteilla. Esimerkiksi Korrek on hyvä kotimainen tuote, jota valmistetaan Heinävedellä. Kotimaisuudella on kysyntää.

Päivittäin teemme myös sisäpuhdistuksia ja auton verhoilun pesuja. Jos allerginen asiakas on hankkinut auton jossa on kuljetettu lemmikkieläintä, voimme pestä auton sisätilat lattiasta kattoon ja tehdä otsonoinnin. Prescolla on myös pätevä uusi kuivasavukoneella levitettävä, desinfioiva puhdistusaine. Näin poikkeusaikoina puhdistukset ovat tärkeitä asioita.

Onko auton käsinpesuissa eroja?

On isoja eroja siinä, miten auto pestään. Alalla hintahaitarikin on leveä. Meillä pesu maksaa noin 30 euroa. Pelkän hintavertailun sijaan kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, millä aineilla ja miten auto pestään. Olemme valinneet pesuaineet niin, että ne ovat mahdollisimman hellävaraisia autolle. Toimimme vuosien kokemuksen tuomalla ammattitaidolla ja noudatamme määräyksiä, eli käytämme vain hyväksyttyjä tuotteita.

Mitä lisävarusteita asennatte?

Teen itse eniten autojen lisävarusteiden asennuksia. Esimerkiksi talviaikaan kysytään lämmityslaitteita: lohkolämmittimiä, sisälämmittimiä ja Webastoja. Asennan myös vetokoukkuja ja vakionopeussäätimiä.

Lisäksi asennamme e-FlexFuel-laitteita, joilla muutetaan bensiini- tai hybridiauto käymään edullisella etanolilla. Suomessa valmistettua bioetanolia tankkaamalla voi laskea auton hiilijalanjälkeä. Laitteiston keskimääräinen hinta asennettuna on noin 550 euroa. Lisäksi vuosimallin 2006 ja sitä vanhempiin autoihin voi saada valtion tukea 200 euroa.

Lisävalojakin laitamme, niihin voi tutustua esimerkiksi Lumisen ja Kahan valikoimista. Kauttamme järjestyy luotettavasti myös auton yliteippaus.

Mitä palveluita tarjoatte työsuhdeautoilijoille?

Työsuhdeautoilijat voivat käyttää meillä esimerkiksi ALD:n, Fleetin ja LeasePlanin autoja pesussa ja puhdistettavana. Voimme laskuttaa leasing-yhtiötä suoraan. Monella sopimukseen kuuluu, että muutaman kerran vuodessa saa puhdistuttaa auton sisältä ja ulkoa.

Voiko yritysasiakas tehdä kanssanne sopimuksen?

Voimme tehdä yrityksen kanssa sopimuksen työntekijöiden autojen pesuista ja puhdistuksista. Tarvittaessa noudamme ja palautamme autoja yrityksistä. Noutoja teemme myös lisävarusteasennuksissa, noudamme aamulla ja palautamme päivän päätteeksi. Se on asiakkaalle kätevää, sillä varsinkin poikkeusoloissa julkinen liikenne ei ole kaikille vaihtoehto.

Saako teiltä lahjakortteja?

Meiltä voivat sekä kuluttajat että yritykset ostaa lahjakortteja. Se on kätevä tapa, ja samalla ostaja tulee tukeneeksi paikallista pienyrittäjää.

Kuinka nopeasti saa ajan?

Yleensä saamme ajan järjestymään nopeasti. Kestopinnoitukseen voimme varata ajan noin viikon sisään. Asennuspuolella on kausiluontoisesti kiireempää, esimerkiksi talven yllättäessä voi olla parinkin viikon odotusaika.

Miten toimipiste löytyy?

Meille on helppo löytää. Toimimme Kehä III:n varrella Bilteman vieressä osoitteessa Akseli 1, Helsinki. Parkkipaikkamme on iso, ja illalla tuotu auto jää yöksi porttien sisäpuolelle.